“Treballar en un projecte què hi creus i amb un propòsit social és increïble” – Eloi Sans, cap de producció de Mansol Projectes

Dotze anys com a cap de producció del CET Mansol Projectes 

L’Eloi Sans té 52 anys i és arquitecte tècnic. Prèviament, va treballar com a operari i cap d’obra en el sector de la construcció. L’any 2012 va acceptar el repte de dirigir la producció del nostre Centre Especial de Treball Mansol Projectes 

Des del primer dia és un projecte en el qual crec. I segueixo amb la mateixa energia i ganes que des d’aleshores. Treballar en un projecte què hi creus i amb un propòsit social és increïble. Explicar de què treballo a la família o amics és un orgull.” – ens afirma l’Eloi. 

La seva tasca principal a Mansol és fer un control productiu (organització i coordinació de l’equip d’operaris i operàries, control de qualitat i contacte amb els clients) i un control econòmic (sostenibilitat dels projectes) de les tres línies de negoci del CET: 

  1. Muntatge industrial 
  2. Servei de manteniment i reformes 
  3. Destrucció documental certificada  

“El fet que jo sigui arquitecte tècnic, va obrir portes per oferir als clients un nou canal de negoci com és el servei de manteniment i reformes. Amb el pas del temps hem vist com ha ajudat a diversificar i millorar la sostenibilitat econòmica del CET.” – manifesta el cap de producció. 

L’experiència i els reptes professionals de l’Eloi a Mansol  

Actualment, l’equip d’operaris/àries de Mansol està conformat per 32 persones, totes elles amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. L’objectiu principal per l’Eloi és que totes elles es formin i siguin capaces de fer el salt a l’empresa ordinària 

Tot i això, ens comenta que no sempre és possible, ja sigui per les pròpies mancances del/la treballador/a o per les dificultats del mercat laboral actual respecte a les persones amb diversitat funcional: “a Mansol oferim un espai de treball segur, on analitzem amb deteniment totes les competències i capacitats que té cada treballador/a i posem les màximes facilitats perquè estiguin a gust. Per exemple, el nostre model de treball s’ha adaptat al condicionant que existeix sobre les visites mèdiques freqüents i a les baixes laborals.”  

L’Eloi recalca que: “la mitjana de baixes a Mansol és del 25%. Una empresa ordinària no s’ho pot permetre. A Mansol estem dimensionats per tenir en compte aquestes ràtios i tenir capacitat de reacció en la coordinació l’equip d’operaris. Hem d’estar preparats per a quan arribi el moment continuar oferint un servei igual d’excel·lent i que la qualitat sigui la mateixa.”