“Volem ser un referent d’inserció laboral per a totes les persones que s’atenen a Acollida i Esperança” Adrià Farré, responsable de l’àrea social de Mansol

L’Adrià Farré, antropòleg social i cultural, té més dequinze anys d’experiència professional en el sector social i educatiu. La seva última feina va ser com a educador social a la casa d’acollida Can Banús. Ara, des de fa quatre mesos, és el nou responsable de l’àrea social de Mansol Projectes. 

L’Adrià Farré, nou responsable de l’àrea social de Mansol 

L’Adrià és llicenciat en antropologia social i cultural, i ens explica que té més de 15 anys d’experiència en el món social 

En els seus inicis de trajectòria professional va estar treballant com a antropòleg pel departament de Salut a l’Observatori de Nous Consums de Drogues a l’Institut Genus. Posteriorment, va desenvolupar tasques d’educador social a diferents centres de menors, centres d’educació especial i CRAE (Centres Residencials d’Acció Educativa) 

Seguidament, va assumir el repte de ser coordinador territorial del programa SOC i finalment, l’any 2016 va ser contractat com a educador social a la casa d’acollida de Can Banús on va poder acompanyar durant més de set anys, a persones en exclusió social, especialment persones afectades pel VIH/Sida sense recursos econòmics ni suport familiar. 

Els pròxims reptes de Mansol Projectes i de la seva àrea social 

L’Adrià ens comparteix quins són els seus pròxims reptes i com visualitza el futur de Mansol Projectes: Hem començat a treballar amb més indicadors. M’agradaria que de cara a futur, siguin indicadors tant quantitatius com qualitatius, i que serveixin per tenir tot més ordenat i tenir un PAI més complet i que sigui més accessible per tota la Fundació Acollida i Esperança. 

Respecte a la interrelació amb altres serveis d’Acollida i Esperança afegeix i destaca que: “volem ser un referent d’inserció laboral per totes les persones que s’atenen a Acollida i Esperança. Ara mateix tenim tres persones que venen derivats d’altres serveis de la fundació. Volem que no només s’acolli, es faci un acompanyament socioeducatiu i es dugui a terme la gestió d’ajudes econòmiques a les cases, sinó que també hi hagi l’oportunitat d’entrar de nou al mercat laboral a través de Mansol i inclús, a posteriori, es pugui fer un salt a l’empresa ordinària.”  

Tanmateix, creu que s’ha d’apostar per la formació i l’acompanyament individualitzat i personalitzat:Al setembre farem dues formacions internes noves; una sobre vida saludable (alimentació, higiene i benestar personal) i una altra sobre la gestió eficaç de l’economia domèstica (salut financera, com estalviar, com gestionar la teva economia, no viure per sobre de les teves capacitats…). Ens trobem amb molts casos de persones treballadores que necessiten bestretes i cal fer tot el possible per ajudar-les.